Featured Projects

AWARD-WINNING TOWN CENTRE COMMUNITY REGENERATION SCHEME

South Park, Sports Barn and Leaf Building, Blackpool

A pilot scheme for Sport England, three inter-connected projects forming part of a new health village intended to provide a focus for wider in in a disadvantaged community.

  • South Park was designed in close consultation with the community and includes play areas, a chill-out zone for teenagers and protected green spaces.
  • The Sports Barn was the first covered Multi-Use Games Area in the UK.
  • The Leaf Building provides a management base and training facility, including two large climbing structures set in a new town-centre park.
  • Scheme has a low carbon footprint including green roofs and naturally daylit buildings.
  • Security and vandalism were major constraints, resolved through robust but attractive modern design.
  • Careful attention was given to linkages with adjacent housing areas to ensure community support for the scheme.

Services provided: Architecture and Landscape Architecture

Client:
Blackpool Council

Awards:
Blackpool Civic Society Award of Merit